Sprawozdanie kadry LZPN rocz.2000

lzpn-logoDZPN maleKadra Lubuskiego Związku Piłki Nożnej rocznika 2000 w rozgrywkach o Puchar K. Górskiego przegrała z reprezentacją Dolnośląskiego ZPN 1-2 (0-1).

Po pierwszej słabszej połowie w naszym wykonaniu ,w czasie, której mnożyły się indywidualne błędy przegrywaliśmy 1-0. Gola straciliśmy w 15. min. meczu po złym ustawieniu środkowych obrońców i sytuacji sam na sam z bramkarzem. Po przerwie i wysłuchaniu wskazówek od trenerów drużyna wyszła jakby odmieniona. Z ogromnym zaangażowaniem i determinacją drużyna rozpoczęła druga połowę i zepchnęła zespół gości do obrony. Strzały naszych zawodników mijały cel lub bronił bramkarz przeciwników. Niestety dolnośląska drużyna po jednej z nielicznych kontr wywalczyła rzut rożny, po którym dość przypadkowo zdobyła gola.

Naszych zawodników to nie podłamało i zaraz Sebastian Walukiewicz ładnym strzałem zza pola karnego uzyskał kontaktową bramkę. Do końca meczu mieliśmy jeszcze kila sytuacji na wyrównanie stanu meczu, ale niestety zawodziła skuteczność. W ostatniej minucie meczu nasz zawodnik strzelając z około 20 m. niestety nie trafił do pustej bramki.

Podopieczni Mirosława Kędziory i Krzysztofa Gołębiowskiego wystąpili w następującym składzie:

Kossmann Wojciech, Szymkowiak Oskar, Kuś Kacper, Mućka Jarosław, Walukiewicz Sebastian, Kruk Kamil, Chorzępa Ivo, Dobek Wiktor, Harasimowicz Konrad, Szczotarski Andrzej, Gubański Jakub, Pluskota Franciszek, Zając Dawid, Kamiński Filip, Staszkowian Kacper, Witczak Szymon.

Trenerzy chcieliby pochwalić drużynę za walkę i zaangażowanie w grę szczególni w drugiej połowie.